In cadrul marilor unitati de relief ale tarii, teritoriul comunei Glavile face parte din podisul Getic, fiind situat in partea de nord - est a Olteniei la vest de Olt.

Altitudinea medie a reliefului ce formeaza vatra satelor din comuna oscileaza intre 300 - 400 m.

Este o asezare tipic rasfirata, caracterizata ca o zona veche de locuire. Ca asezare administrativ teritoriala este comuna din anul 1861, ea fiind veche obste teritoriala Glavile, atestata documentar in secolul al XVI-lea. 

Comuna Glavile se invecineaza la sud cu comunele Sutesti si Amarasti, la est cu comunele Scundu si Orlesti, la nord cu comunele Pesceana si Ladesti, iar in partea de vest cu comunele Stanesti si Gusoeni. 

In cadrul hotarelor si limitelor teritoriale pe care le are comuna cu localitatile invecinate, are o suprafata de 50 km2.

Suprafata reala folosita de locuitorii comunei ca teren arabil, pasuni, fanete, vii si livezi neproductive este de 2739 ha, restul reprezinta paduri, dar apartin de Rom Silva. Alte categorii de teren sunt de 2266 ha din care paduri 1941 ha, drumuri 45 ha, ape 63 ha, terenuri nefolosite 5 ha si zone construite 212 ha.